Zonnebrillen

Ben je nog op zoek naar een goede zonnebril? Dat is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn namelijk zo ontzettend veel verschillende soorten en maten dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. De kleur, de vorm en het type glas is van belang bij het maken van een juiste keuze. Om je tegemoet te komen zetten wij hieronder de belangrijke kenmerken van zonnebrillen voor je op een rijtje.

Kleuren
De kleur van een zonnebril is erg belangrijk voor het effect van de bril. De kleuren grijs en bruin zijn vooral erg handig tijdens het besturen van de auto, doordat ze kleuren niet veranderen maar minder intens maken. Kleuren als oranje, geel, blauw en rood zijn minder geschikt voor het besturen van een voertuig. Oranje en geel zijn daarentegen erg handig voor bijvoorbeeld wintersport doordat ze beter zicht geven bij mist en nevel en de weerkaatsting op de sneeuw wegfilteren.

Vormen
De vorm van een zonnebril zegt niets over de kwaliteit. Toch is de vorm wel degelijk belangrijk. Het kan namelijk zijn dat een bepaalde vorm totaal niet bij je gezicht staat. Dat zorgt niet alleen voor minder comfort; het ziet er ook nog minder goed uit. Pas dus altijd meerdere vormen zonnebrillen en laat ze aan een vriend/vriendin zien!

Het glas van de zonnebril
De diverse kleuren glazen hebben we al eerder besproken. Er zijn echter ook verschillende type glazen bij zonnebrillen. Je kunt vaak kiezen tussen brillenglazen van glas of van kunststof. De meeste zijn van kunststof omdat dat makkelijker te kleuren is. Wel is het zo dat brillenglazen van glas scherper zicht geven dan brillenglazen van kunststof.

Je kunt ook kiezen voor polariserende lenzen, voor een nog beter zicht, of voor Fototrope lenzen, die donkerder worden als er meer licht op valt. Ook kun je een zonnebril op sterkte laten maken.